Σάββατο, Φεβρουάριος 24, 2018

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013 - Εκπομπή 93 - 08/02/2013

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου γιορτάστηκε για δέκατη φορά στην Ελλάδα η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. H Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr, καλεσμένη της Ειρήνης Αναγνώστου και του Αντώνη Κουνέλη σε αυτή την εκπομπή μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και τις τρεις δράσεις του.

Η Ειρήνη και ο Αντώνης, με τη βοήθεια της κ. Σαμαρά μας, μεταφέρουν τα αποτελέσματα του συνεδρίου που έλαβε χώρα με αφορμή τον δέκατο εορτασμό και μας προτρέπουν όλους να ακολουθήσουμε το σύνθημα του φετινού εορτασμού «Σύνδεση με Σύνεση»!

 

Διαδικτυακά Σεμινάρια Saferinternet.gr - Εκπομπή 80 - 09/11/2012

Η μεγάλη σημασία της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά έχει αρχίσει σταδιακά να γίνεται αντιληπτή από εκπαιδευτικούς και γονείς. Σε αυτή την εκπομπή η Ειρήνη και ο Αντώνης, μας παρουσιάζουν μια σειρά από συνοπτικά και εύληπτα διαδικτυακά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς. Τα σεμινάρια δημιούργησε η δράση Saferinternet.Gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο www.saferinternet.gr.

SaferInternet Day 2012 - Εκδηλώσεις - Εκπομπή 67 - 11/02/2012

Σε αυτή την εκπομπή, η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν τις μαθήτριες του Γυμνασίου Καλαμωτής Ένη Μιχάι και Αργυρώ Κανίου, οι οποίες με τη βοήθεια του καθηγητή τους κ. Αντωνόγλου, παρουσίασαν κάποιες πρακτικές που μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο με ασφάλεια. Επίσης, ήρθαν σε επικοινωνία μέσω Skype, με τους σχολικούς σύμβουλους Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, κ. Καράκιζα και κ. Θεοφαννέλη αντίστοιχα, οι οποίοι μίλησαν για τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε Ρόδο και Λέσβο για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

SaferInternet Day 2012 - Εκπομπή 66 - 04/02/2012

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day, 07/02) εορτάστηκε για ένατη συνεχή χρονιά φέτος, και η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης, μας παρουσιάζουν το θέμα των φετινών εκδηλώσεων, αλλά και κάποια εντυπωσιακά στατιστικά, που δείχνουν την ελλειπή γνώση των γονέων και των παιδιών για θέματα ασφάλειας και σωστής χρήσης του διαδικτύου, και επομένως την επιτακτική ανάγκη να να αφυπνιστούν όλοι και να ενημερωθούν, για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά θα μάθουν να πλοηγούνται στο Διαδίκτυο με σύνεση και με ασφάλεια.

Chain E-mails - Εκπομπή 65 - 28/01/2012

Έχετε λάβει ποτέ κάποιο chain mail; Ξέρετε πώς να τα αναγνωρίζετε, αλλά και πώς να προστατευτείτε από αυτά; Η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης, σε αυτή την εκπομπή του AegeanDigital, μας παρουσιάζουν κάποια chain mails και μας βοηθούν να τα κατανοήσουμε.

Ηλεκτρονικό Ψάρεμα - Εκπομπή 58 - 26/11/2011

Το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" ( Phishing ) είναι ένας τρόπος εξαπάτησης των χρηστών υπολογιστών με στόχο να τους κάνει να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες ή οικονομικά στοιχεία, μέσω ενός παραπλανητικού μηνύματος e-mail ή μιας παραπλανητικής τοποθεσίας Web. Σε αυτή την εκπομπή, η Ειρήνη κι ο Αντώνης μας αναλύουν το φαινόμενο Phishing, μας παρουσιάζουν περιπτώσεις ηλεκτρονικού "ψαρέματος" και επισκέπτονται site γνωστών τραπεζών, όπου μας περιγράφουν τις πολιτικές προστασίας δεδομένων που πρέπει να υπάρχουν, ώστε να προφυλάσσονται από κακόβουλους χρήστες.

Scroll to top