Σάββατο, Φεβρουάριος 24, 2018

Cookisto & Incrediblue - Εκπομπή 97 - 08/03/13

Tο διαδίκτυο αποτελεί ένα κατεξοχήν τόπο υλοποίησης καινοτόμων ιδεών. Δύο από αυτές μας παρουσιάζουν σε αυτή την εκπομπή η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης, το www.cookisto.com και το www.incrediblue.com. Το Cookisto είναι μία κοινότητα στην οποία μπορείς να βρεις υγιεινό, σπιτικό φαγητό όπου κι αν βρίσκεσαι από ταλαντούχους μάγειρες της διπλανής πόρτας, ενώ το incrediblue φέρνει σε επαφή ιδιοκτήτες που επιθυμούν να νοικιάσουν τα σκάφη τους με εν δυνάμει καπετάνιους ή επιβάτες ώστε να βρουν μαζί διαθεσιμότητα, κόστος και προορισμούς που συμφέρουν.

 

"Ένας για ένα Εκατομμύριο" - Εκπομπή 94 - 15/02/13

Σε αυτή την εκπομπή η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης, αφού μας εξηγούν τι είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός TED  και ποιοι είναι οι στόχοι του μας παρουσιάζουν τα TEDx events που διοργανώνονται σε ολόκληρο το κόσμο επιλέγοντας κάποιες ομιλίες απ' αυτά.

Στη συνέχεια μας προτρέπουν αφού σκεφτούμε μια ιδέα που θα βελτίωνε τη ζωή ενός εκατομμυρίου συνανθρώπων μας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να πάρουμε μέρος στο διαγωνισμό καινοτομίας «Ένας για ένα εκατομμύριο» που διοργανώνεται από το TEDxAcademy και το Singularity University.

 

Publicspending.Gr - Εκπομπή 92 - 01/02/2013

Αναρωτηθήκατε ποτέ που "πάνε" οι φόροι μας; Υπάρχει τρόπος να ερμηνεύουμε τις δημόσιες δαπάνες με απλά λόγια και να τις αναπαραστήσουμε με κατανοητά γραφήματα; Πώς και από ποιους μπορούν να αξιοποιηθούν όλες αυτές οι πληροφορίες; Η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης μας παρουσιάζουν το ιδιαίτερα καινοτόμο έργο www.publicspending.gr, με τη βοήθεια του κ.Μιχάλη Βαφόπουλου, εμπνευστή αυτής της ιδέας και μέλος του Εργαστηρίου Πολυμέσων του ΕΜΠ.

 

Create Your Start Up - Εκπομπή 91 - 25/01/2013

Πότε αξίζει και με ποιο τρόπο μια ιδέα μετατρέπεται σε εταιρεία; Ποιος ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών σ΄ αυτό; Ποια νομική υπόσταση είναι κατάλληλη και πως μπορούν να βρεθούν χρηματοδότες; Η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης μας παρουσιάζουν και ταυτόχρονα σχολιάζουν αποσπάσματα από τις ομιλίες της εκδήλωσης Create Your Start Up, που διοργανώθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

Groopio.Com - Εκπομπή 81 - 16/11/2012

Η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης σε αυτή την εκπομπή μας παρουσιάζουν τον πρώτο ελληνικό ιστότοπο crowdfunding (χρηματοδότηση από το κοινό) www.groopio.com. "Το groopio είναι ένας νέος, επαναστατικός τρόπος για να χρηματοδοτήσεις δημιουργικές ιδέες και φιλόδοξες προσπάθειες..." δηλώνουν οι δημιουργοί του και η Ειρήνη με τον Αντώνη μας δείχνουν το τρόπο για να το δοκιμάσουμε.

'Ενα ταξί από το μέλλον - Εκπoμπή 78 - 5/5/2012

 

Greece Virtual - Εκπομπή 69 - 25/02/2012

Το Greecevirtual.gr είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κω, με σκοπό να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε εικονικά, στα πανέμορφα νησιά της χώρας μας, και όχι μόνο. Αυτό γίνεται μέσα από πανοραμικές εικόνες 360 μοιρών, υψηλής ανάλυσης, οι οποίες σας δίνουν την δυνατότητα να δείτε τους χώρους και τα τοπία που επιθυμείτε να επισκεφθείτε, από κάθε πλευρά τους, περιστρέφοντας την εικόνα προς όλα τα σημεία του ορίζοντα, αλλά και να εστιάσετε στις λεπτομέρειες με τη δυνατότητα της μεγέθυνσης. Σε αυτή την εκπομπή η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης σας το παρουσιάζουν και σας βοηθούν να περιηγηθείτε σε αυτό.

ΑΕΝ Χίου Μηχανικών - Εξομοιωτές B - Εκπομπή 61 - 17/12/2011

Σε αυτή την εκπομπή ολοκληρώνεται η επίσκεψη της Ειρήνης και του Αντώνη στην Α.Ε.Ν. Μηχανικών της Χίου, με μία συνέντευξη του κ. Γιάννη Αργυράκη (Αντιπλοίαρχος Λ.Σ., Διοικητή ΑΕΝ Μηχανικών Χίου), αλλά και με την αντιμετώπιση κάποιων καταστάσεων (διαδικασία προετοιμασίας μηχανής, αποκατάσταση βλαβών κτλ) από τους σπουδαστές, με την βοήθεια των εξομοιωτών μηχανοστασίου.

ΑΕΝ Χίου Μηχανικών - Εξομοιωτές - Εκπομπή 60 - 10/12/2011

Η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης επισκέπτονται την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μηχανικών της Χίου, όπου με την βοήθεια του διευθυντή της ακαδημίας κ. Δανιήλ Νίκου και των σπουδαστών, μας παρουσιάζουν τους ειδικούς εξομοιωτές που χρησιμοποιεί η ακαδημία, οι οποίοι προσφέρουν μία ρεαλιστική αναπαράσταση ενός μηχανοστασίου πλοίου, πάνω στο οποίο εκπαιδεύονται υπό πραγματικές σχεδόν συνθήκες οι σπουδαστές.

Scroll to top