Σάββατο, Φεβρουάριος 24, 2018

iRECYCLE - Εκπομπή 71 - 10/03/2012

Το iRECYCLE είναι μία κίνηση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, που σκοπό έχει να εξοπλίσει με Η/Υ και περιφερειακό εξοπλισμό όσα από τα Ελληνικά Δημόσια Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. δεν έχουν επαρκείς υποδομές Πληροφορικής, συλλέγοντας παλαιούς Η/Υ και εξοπλισμό από αυτούς που δεν τους χρειάζονται, επισκευάζοντάς τους αν δεν είναι λειτουργικοί και προωθώντας τους. Σε αυτή την εκπομπή η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης μας παρουσιάζουν το iRECYCLE.gr και μας αναλύουν πως μπορούμε κι εμείς να συνδράμουμε σε αυτή τη κοινωνική ανακύκλωση Η/Υ, όπως λέγεται.

Ιστοσελίδες Σεισμικών Φαινομένων - Εκπομπή 56 - 12/11/2011

Οι σεισμοί είναι ένα αρκετά συχνό φυσικό φαινόμενο στην χώρα μας. Γι' αυτό το λόγο, η Ειρήνη κι ο Αντώνης κάνουν μία πολύ ενδιαφέρουσα περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό και μας παρουσιάζουν ιστοσελίδες, που σκοπό έχουν να μας δώσουν πληροφορίες για τους σεισμούς, όπως η επεξήγηση κάποιων σεισμολογικών όρων που χρησιμοποιούμε συχνά, η σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ωρών στον παγκόσμιο χάρτη και πολλά άλλα. Tα site που παρουσιάζονται είναι το earthquakenet.gr, το www.gein.noa.gr (Γεωδυναμικό Ινστιτούτο), το geophysics.geo.auth.gr/ss (Σεισμολογικός Σταθμός Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θες/νίκης) και το www.usgs.gov .

Πρόγνωση Καιρού - Εκπομπή 53 - 22/10/2011

Θέμα αυτής της εκπομπής είναι η ενημέρωση μας για την πρόγνωση του καιρού μέσω του διαδικτύου. Η Ειρήνη κι ο Αντώνης μας παρουσιάζουν κάποιες ιστοσελίδες, (www.hnms.gr , www.meteo.gr, www.freemeteo.com, www.accuweather.com, www.in.gr, www.deltiokairou.gr ) μέσω των οποίων μπορούμε να πληροφορηθούμε για διάφορα καιρικά φαινόμενα, όπως την θερμοκρασία, τον άνεμο επιφανείας και πολλά άλλα, στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης, γίνεται μία αναφορά και στο σύστημα Ποσειδών, που είναι ένα σύστημα παρακολούθησης, πρόβλεψης και πληροφόρησης για την κατάσταση των Ελληνικών θαλασσών.

Scroll to top