Σάββατο, Φεβρουάριος 24, 2018

Windows 8 - Εκπομπή 96 - 01/03/13

Τι αλλαγές φέρνουν τα Windows 8 στην καθημερινή χρήση του υπολογιστή μας; Ποια η νέα φιλοσοφία που προσπαθεί να λανσάρει η Microsoft και ποιες οι διαφορές με τα προηγούμενα λειτουργικά της συστήματα; Η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης μας παρουσιάζουν σε αυτή την εκπομπή το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 8.

 

Video Players - Εκπομπή 82 - 23/11/2012

Η παρακολούθηση video έχει γίνει μία καθημερινή σχεδόν δραστηριότητα των περισσότερων χρηστών του διαδικτύου. Είναι όμως πολύ συχνό το φαινόμενο κάποια video να παίζουν σε ένα player και αλλά όχι σε έναν άλλο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης μας απαντούν σε αυτήν αλλά και σε άλλες ερωτήσεις που σχετίζονται με τα αρχεία video, και μας παρουσιάζουν μια σειρά από προγράμματα αναπαραγωγής video (gom, vlc player, windows media player, quicktime, media player classic) αλλά και το τρόπο να βρούμε πιο είναι το κατάλληλο για τα βίντεο μας.

Google Picasa - Εκπομπή 68 - 18/02/2012

Μία από τις υπηρεσίες που μας προσφέρει το Google είναι και το Picasa. Το Picasa είναι ένα εργαλείο το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να οργανώνουμε, να επεξεργαζόμαστε και να μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες μας, και ήταν το θέμα αυτής της εκπομπής. Η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης μας το παρουσιάζουν και μας αναλύουν τις διάφορες λειτουργίες που μας προσφέρει.

Url Shorteners - Εκπομπή 52 - 15/10/2011

Η Ειρήνη και ο Αντώνης σε αυτή την εκπομπή μας παρουσιάζουν μια σειρά από URL Shorteners. Οι URL Shorteners είναι ιστοτόποι που μας παρέχουν την δυνατότητα αντιστοίχησης μιας μακροσκελής διεύθυνσης σε μια διεύθυνση πολύ μικρού μήκους. Είναι μια καινοτόμα υπηρεσία, που χρησιμοποιείται αρκετά στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook και το twitter έτσι ώστε να εξοικονομούνται χαρακτήρες στα γραπτά μηνύματα.

Αποθηκευτικά Μέσα - Εκπομπή 83 - 30/11/2012

Σε αυτή την εκπομπή η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης μας παρουσιάζουν μια σύγκριση μεταξύ των μαγνητικών σκληρών δίσκων και τους δίσκων SSD. Μας δίνουν μία πλήρη περιγραφή για τον τρόπο που λειτουργεί ο καθένας αλλά και τις διαφορές τους όσον αφορά την χωρητικότητα, την ταχύτητα και το κόστος τους.

Scroll to top