Σάββατο, Φεβρουάριος 24, 2018

Ο μαγικός κόσμος του Πλανηταρίου - 16.05.2013

Σε αυτό το Ψηφιακό Αιγαίο ο Μάριος και ο Θανάσης παρουσιάζουν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του κ. Διονύση Σιμόπουλου, Διευθυντή του Πλανηταρίου, στην Ειρήνη Αναγνώστου και το Aegean Digital. Η πρώτη από τις εκπομπές με θέμα το Ίδρυμα Ευγενίδου και τις ποικίλες δράσεις του ξεκινά με μια μικρή αναδρομή στην σημαντική ιστορία του ιδρύματος και εν συνέχεια μας  αποκαλύπτει κάποια από τα μυστικά του μαγικού κόσμου του Πλανηταρίου.

 

 

 

Η ζωή μας στο "Σύννεφο" - 02.05.2013

Σε αυτή την εκπομπή το Ψηφιακό Αιγαίο πετάει στο "Σύννεφο"! Τι είναι το Cloud Computing; Πως, πότε και πόσο θα επηρεάσει το τρόπο που μαθαίνουμε, επικοινωνούμε, δουλεύουμε και εν τέλη ζούμε στη καθημερινότητα μας; Ο Σταύρος Σαχτούρης επιστημονικός συνεργάτης του AegeanDigital, βοηθά την Ειρήνη (εκτάκτως αντί του Μάριου) και το Θανάση να καταλάβουν πως θα είναι τελικά "Η ζωή μας στο Σύννεφο"!

 

 

 

 

Aiesec Αιγαίου - 18.04.2013

Σε αυτό το Ψηφιακό Αιγαίο ο Μάριος και ο Θανάσης συναντούν την Aiesec Αιγαίου. Η Sevi Gouzou (President) και ο Christos Vamvakas (Incoming International Internships & Sales Manager) εξηγούν το σκοπό αλλά και το τρόπο λειτουργίας αυτού του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού, αναλύουν τις ευκαιρίες που προσφέρει στους φοιτητές μέλη του και σχολιάζουν την τεχνολογική επικαιρότητα.

 

 

 

 

TEDMEDLiveAthens - 25.04.2013

Ο Μάριος και ο Θανάσης σ' αυτό το Ψηφιακό Αιγαίο μας ξεναγούν στο TEDMEDLiveAthens, το πρώτο TEDMED event στην Ελλάδα και μας μιλούν για τους διοργανωτές, το πρόγραμμα αλλά και τους εξαιρετικούς ομιλητές του. Ανάμεσα σ' αυτούς ο έφηβος Jack Andraka, ένας μαθητής που στα 15 του ανακάλυψε ένα τεστ διάγνωσης του καρκίνου στο πάγκρεας αφήνοντας άφωνη την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα!

 

 

 

 

Αϊν-Στάιν - 11.04.2013

Σε αυτό το Ψηφιακό Αιγαίο ο Μάριος και ο Θανάσης φιλοξενούν την παραγωγή του τηλεπαιχνιδιού γνώσεων για παιδιά Αϊν-Στάιν. Τι τεχνολογία κρύβεται πίσω από ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων; Πως έγινε εφικτό ένα τέτοιο εγχείρημα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο; Η Ειρήνη και ο Αντώνης μιλούν για τη δουλειά τους πίσω απ' τις κάμερες αυτή τη φορά και μας αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιτυχίας του Αϊν-Στάιν της Αλήθεια TV!

 

Υποκατηγορίες

Scroll to top