Σάββατο, Φεβρουάριος 24, 2018

Most Twitted Word

Σκεπτόμενοι τα γεγονότα που αναδεικνύονται μέσω των socialmediaκαι συζητώνται σε αυτά, το μυαλό μας πηγαίνει σε αθλητικά νέα, εγκυμοσύνες διάσημων προσώπων, φυσικές καταστροφές ή προεδρικές εκλογές. Από σήμερα όμως, η most-tweetedστιγμή όλων των εποχών δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Σε μία δημοσίευση στο blogτου το Twitterαναφέρει ότι καταγράφηκε νέο ρεκόρ δημοσιεύσεων ενός συγκεκριμένου γεγονότος σε ένα δευτερόλεπτο, στις 2 Αυγούστου στις 11:21:50 μ.μ. ώρα Ιαπωνίας.

Η ώθηση για την καταγραφή αυτού του νέου ρεκόρ δόθηκε από μία εκπομπή κινουμένων σχεδίων του 1986 στην Ιαπωνική τηλεόραση. Η εκπομπή αυτή λέγεται CastleintheSkyκαι είναι παραγωγής των StudioGhibli. Οι φαν της εκπομπής συνωμότησαν να τουιτάρουν ταυτόχρονα τη λέξη balseπου ακούγεται σε μία σημαντική στιγμή της εκπομπής. Το αποτέλεσμα του “BalseFestival” ήταν ένα παγκόσμιο ρεκόρ 143.199 τουίτ σε ένα δευτερόλεπτο, καταρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ  των 33.388. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ιάπωνες χρήστες, έχουν καθοριστικό ρόλο στο να σπάσει το ρεκόρ.

Το τελευταίο ρεκόρ  είχε διαμορφωθεί  την περασμένη Παραμονή Πρωτοχρονιάς τη στιγμή που το ρολόι χτύπησε μεσάνυχτα στο Τόκιο. Και πηγαίνοντας πίσω στο 2011, μια άλλη εκπομπή των ίδιων κινουμένων σχεδίων είχε σπάσει το τότε ρεκόρ με 8.868 tweets, λίγα μόλις λεπτά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της Beyonceστα MTVVideoMusicAwards. Η εκπομπή της GhibliFilms είναι τόσο μεγάλο φαινόμενο στην Ιαπωνία που η WallStreetJournalανέφερε πρόσφατα ότι οι χρηματιστές της χώρας είναι προκατειλημμένοι σχετικά με τη συμβολή των ταινιών της εταιρείας παραγωγής Ghibliστη διαμόρφωση του γενικού δείκτη τιμών στο χρηματιστήριο.

Όπως αναφέρει 8 στις 9 φορές που η ανακοίνωση του γενικού δείκτη συνέπεσε με κάποιο τηλεοπτικό σπότ της εταιρείας παραγωγής υπήρχε πτώση. Όλα αυτά μας δείχνουν 1) πόσο περίεργος λαός είναι οι Ιάπωνες, 2) πόσο καλά χειρίστηκαν οι φαν του παραγωγού της εκπομπής κύριου Miyazaki, που λέγεται ότι είναι ο WaltDisneyτης Ιαπωνίας, την επίδραση του Τουίτερ, και 3) πόσο καλύτερο έχει γίνει το Τουίτερ στο να διαχειρίζεται τις στιγμές αιχμής του μια και παρά την τόσο μεγάλη συντονισμένη χρήση του εκείνο το δευτερόλεπτο δεν υπήρξε κανένα τεχνικό πρόβλημα. Το ποστ στο blogτου Twitterσχετικά με το νέο ρεκόρ αναφέρεται στο τι θα ακολουθήσει, με πολλές συναρπαστικές λεπτομέρειες για όσους γνωρίζουν και ενδιαφέρονται για τις διαφορές ανάμεσα στα JVMκαι στα RubyVM.

Scroll to top